Teamontwikkeling

 

Samenwerken in een team

is hard werken aan

ik – jij – wij

Samenwerken is geen natuurlijk gedrag als daar niet een noodzaak toe is. Het werken in een team vraagt dan ook hard werken aan jezelf en aan de samenwerking met elkaar.

En wat ís eigenlijk een ‘goed’ team??

Korte film over werken aan een (goed) team.

Elk team heeft zijn eigen dynamiek, maar de ontwikkelfasen zijn in alle teams dezelfde. Afhankelijk van de fase waarin het team zich bevindt, zijn er tal van interventies mogelijk die het team in zijn ontwikkeling verder helpen. Voor meer informatie over deze fasen en interventies kunt u hier verder lezen.

Maar geen team zonder teamdoel!  Draijer Management gelooft niet in teamontwikkeling als het team geen gezamenlijk doel heeft. Zonder gedragen doel en het commitment daaraan, is teamontwikkeling geen optie. Het team weet immers niet waar zij zich naartoe moeten ontwikkelen, wat is het doel?

Draijer Management helpt zo nodig bij het vaststellen van het teamdoel en de fase waarin het team zich bevindt. Daarbij is Draijer Management overtuigd van de wijsheid van het team zelf! Zijn er kaders? Dan moeten die volstrekt helder zijn zodat het team daarbinnen de maximale ruimte kan creëren om de doelstellingen te realiseren.

Draijer Management werkt graag met de principes van Deep Democracy in de overtuiging dat teams hierdoor gezond en sterk blijven/worden.  Teams waarin de teamleden zich thuis voelen en waar gezegd wordt wat gezegd moet worden, zijn teams die topprestaties kunnen leveren.

Deep Democracy is ontwikkeld in Zuid-Afrika ten tijde van de complexe situatie na Apartheid. Mensen die nooit een stem hadden moesten leren hun stem te gebruiken. Mensen die altijd de macht hadden moesten leren die te delen met anderen.  Deep Democracy biedt geweldige methoden om conflicten aan te gaan en op te lossen. Besluitvorming door de meerderheid met de wijsheid van de minderheid.

Draijer Management is gecertificeerd voor level 1 t/m 4.


Binnen de community van Insights Benelux is het eerste kwartaal van 2015 in “On Topic”gewerkt aan het thema “High Performaning Teams”.

presentatie magazine On Topic
klik op de afbeelding voor het artikel “De rol van een leider in HPT”

Het is een magazine vol met artikelen over teamontwikkeling.U kunt  hier het digitale magazine van Insights On Topic inzien.

In het magazine een co-creatie van Mélise van der Ven (dbdoorbraak) en mijzelf:  “de rol van een leider in een high performing team”.

Samen met artikelen van andere Insights practitioners geeft dit magazine een veelheid aan invalshoeken op teams. Ik wens u veel leesplezier en nieuwe inzichten in uw eigen (team)situatie!

voorpagina digitaal magazine
klik op de afbeelding om in het digitale magazine te lezen

 

 

 

One Reply to “Teamontwikkeling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *