Insights Discovery

Draijer Management heeft er bewust voor gekozen zich te kwalificeren om te kunnen werken met Insights® Discovery en Deeper Discovery.

Insights® Discovery brengt op een snelle, betrouwbare en respectvolle wijze in een persoonlijk profiel de psychologische voorkeuren in kaart.

Het systeem, dat is gebaseerd op het baanbrekende werk van Carl Jung, gebruikt in de basis een unieke kleurentaal om zelfinzicht, effectieve communicatie, team- en organisatieontwikkeling te bevorderen.

De eenvoudige kleurentaal is sterk en heeft als mogelijk risico dat mensen elkaar een label opplakken en daarmee vastzetten. Uitspraken als “Zij is gewoon hartstikke blauw”, schieten bij mij verkeerd en ontkrachten het model en de mogelijkheden. “Smurfen zijn blauw, wij zijn kleurrijk en je doet jezelf en de ander absoluut te kort door slechts in één kleur te praten”.

Deep Discovery gaat verder en brengt nog genuanceerder gedragsvoorkeuren in beeld aan de hand van 72 archetypen en verkleint daarmee het ‘risico’ dat mensen in een kleur vastgezet worden.

Dit verklaart ook meteen mijn enthousiasme om Deeper Discovery te combineren met Deep Democracy. Daar is het uitgangspunt juist rolfluïditeit. Niets wordt vastgezet op één persoon, maar alles wat er is in het team wordt verspreid.

Insights Discovery

Insights combineert eenvoud met diepgang. In zijn eenvoud combineert het model 6 gedragsvoorkeuren in 4 kleuren die worden uitgewerkt naar 8 typen.

De 4 kleuren van de persoonlijkheid                      De 4 kleuren van de persoonlijkheid

op een goede dag                                                               op een slechte daggoede dag    slechte dag

 

 

 

 

 

 

Voor meer gedetailleerder informatie over Insights® en het inzien van voorbeeldprofielen, kunt u hier klikken.

Insights Deeper Discovery

Deeper Discovery werkt met archetypen en is een verdiepend instrument om persoonlijke groei en professionele ontwikkeling te ondersteunen.

Voor meer informatie hierover kunt hier verder lezen of met mij contact opnemen.

Ik kijk graag met u of Deeper Discovery (in combinatie met Deep Democracy) ook voor u en/of uw team iets kan betekenen!

14-6-2015 10-30-55
Bekijk hier het (Engelstalige) filmpje over Deeper Discovery.