Persoonlijke ontwikkeling

Hoe beter iemand zichzelf kent,

hoe groter de kans op

een goede samenwerking met anderen

en een gelukkig(er) leven.

 

Persoonlijke ontwikkeling kan kwetsbaar voelen en vraagt een vertrouwelijke omgeving. Draijer Management garandeert de privacy en vertrouwelijkheid van de gesprekken.

Uitgangspunt is dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen ontwikkeling, het ‘leiderschap’ ligt bij de persoon zelf. Draijer Management doet geen uitspraken over de voortgang aan anderen dan de persoon zelf.

Voor de ontwikkeling op individueel niveau wordt uitgegaan van ca. 3 tot 5 gesprekken van 1,5 uur. Uitgangspunt is de ontwikkelvraag zoals die door de persoon is geformuleerd en – indien van toepassing – in een 3-gesprek met de leidinggevende is besproken. Als een 3-gesprek de start is, eindigt het ook met een 3-gesprek.

De stap naar begeleiding op een persoonlijk vraagstuk wordt doorgaans gedaan als je ‘vast zit’ en niet meer weet wat je moet doen. Soms zijn de antwoorden dichterbij dan je denkt. Bijvoorbeeld door het bewust worden van wat je droomt.

In het kader van On Topic (Insights Discovery) schreef ik samen met Joke Donkers een artikel met praktische handvatten. Probeer het, duik in je dromen en kijk wat het je oplevert!

Een ander vaak voorkomende reden is omdat het niet helemaal lekker loopt tussen jou en je collega’s.  Dan helpt het als je jezelf (beter) kent.

Kort filmpje over jezelf kennen in relatie tot werken in een team.

Voor inzicht in de eigen voorkeurs gedrag stijlen, werkt Draijer Management graag met Insights (Deeper) Discovery. Het waardevrije psychologische model heeft zichzelf bewezen door een kwalitatief hoog handvat te bieden voor persoonlijke ontwikkeling. Indien u geïnteresseerd bent, kunt u hier meer lezen over Insights Discovery.