Persoonlijke ontwikkeling

Hoe beter iemand zichzelf kent,

hoe groter de kans op

een goede samenwerking met anderen

en een gelukkig(er) leven.

 

Persoonlijke ontwikkeling voelt vaak kwetsbaar en vraagt een vertrouwelijke omgeving. Draijer Management garandeert de privacy en vertrouwelijkheid van de gesprekken.

Uitgangspunt is dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen ontwikkeling, het ‘leiderschap’ ligt bij de persoon zelf. Draijer Management doet geen uitspraken over de voortgang aan anderen dan de persoon zelf.

Voor de ontwikkeling op individueel niveau wordt uitgegaan van ca. 3 tot 5 gesprekken van 1,5 uur. Uitgangspunt is de ontwikkelvraag zoals die door de persoon is geformuleerd en – indien van toepassing – in een 3-gesprek met de leidinggevende is besproken. Als een 3-gesprek de start is, eindigt het ook met een 3-gesprek.

Kort filmpje over jezelf kennen in relatie tot werken in een team.

Voor inzicht in de eigen voorkeurs gedrag stijlen, werkt Draijer Management graag met Insights (Deeper) Discovery. Het waardevrije psychologische model heeft zichzelf bewezen door een kwalitatief hoog handvat te bieden voor persoonlijke ontwikkeling. Indien u geïnteresseerd bent, kunt u hier meer lezen over Insights Discovery.