Hoe werkt het?

Als u gekozen heeft uw ontwikkeling te ondersteunen met Insights, krijgt u van Draijer Management een e-mail met daarin een link naar een online vragenlijst, enige toelichting en  – indien relevant – de uiterlijke datum van invullen.

Na het invullen van een online vragenlijst wordt een persoonlijk profiel opgesteld dat eigendom is van degene die de vragen heeft beantwoord. Het profiel wordt overhandigd in een individueel coachinggesprek of tijdens een teamsessie.  Draijer Management overhandigt het profiel nooit aan een ander tenzij de ‘eigenaar’ daar uitdrukkelijk toestemming voor heeft gegeven.

Het Insights profiel is in heldere woorden beschreven, betrouwbaar en een statistisch gevalideerd instrument. Insights Discovery maakt gebruik van een waardevrije kleurentaal die goed beklijft en snel wordt geaccepteerd. Dit profiel is toepasbaar op alle niveaus van uw organisatie. (Het feit dat dit profiel beschikbaar is in 25 talen en 35 landen, maakt het ook zeer geschikt voor internationale teams.)

Deeper Discovery maakt gebruik van 72 archetypen en geeft mede daardoor een verdieping in zelfkennis en elkaar (beter) leren kennen.

Het uitgangspunt van het Insights profiel is dat elke persoon uniek is. Daar waar mensen gebruik weten te maken van elkaars verschillen, worden de beste resultaten bereikt!

Ook geeft het profiel u inzicht in de mate waarin u investeert in zowel uw kwaliteiten als uw minder ontwikkelde kanten, in waar uw grootste uitdagingen liggen, of waar u misschien uitdaging mist. Ook hier weer op zowel individueel niveau als op team of organisatieniveau. Welke actie is nodig om de doelstellingen te bereiken…??

Insights helpt u door u aan de ene kant  uit te dagen te stretchen op minder ontwikkelde kanten en aan de andere kant u te stimuleren tot groei vanuit uw kracht.

Het team dat ervoor kiest met Insights te werken, krijgt inzicht in elkaars voorkeuren, tegenstellingen én wat ervoor nodig is om een effectief team te zijn.  Draijer Management kan teamoverzichten genereren die zowel visueel als letterlijk ‘op de mat’ direct laten zien hoe de teamleden zich tot elkaar verhouden qua gedragsvoorkeuren. Erg verhelderend en de teamleden ‘voelen’ het door de fysieke opstelling ook ‘aan den lijve’!

foto op teamwiel

Voorbeeld profiel

Om een beeld te krijgen van deze aanvullende hoofdstukken, kunt u op onderstaande afbeeldingen klikken en een basis of volledig Insights profiel inzien.

profiel basis    profiel volledig

Hier kunt u het filmpje ter toelichting op Deeper Discovery bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *