Deeper Discovery

Deeper Discovery is gebaseerd op de psychologische typen die Jung heeft beschreven. De typen – denken, voelen, gewaarworden en intuïtie – zijn cognitieve functies. Dat wil zeggen dat deze functies iets zeggen over hoe wij informatie verwerken om tot beslissingen te komen en hoe zij ons gedrag beïnvloeden.

Jung stelt dat iedereen de mogelijkheid heeft deze functies te gebruiken, maar dat we voorkeur voor bepaalde functies hebben ontwikkeld die we in een introverte of extraverte houding tot uiting brengen.

Deeper Discovery werkt met 72 archetypen. De psychologische voorkeuren worden door middel van een top 10 archetypen in beeld gebracht na het invullen van een vragenlijst. DeeperDiscoveryWielNL-150x150

Naast een collectief beeld van een archetype, gaat het natuurlijk vooral om de unieke persoonlijke perceptie en emotionele verbinding met de archetypen!

Door te werken met archetypen, kunt u verkennen welke verschillende aspecten van psychologische voorkeuren bij u een rol spelen. U kunt patronen onderzoeken van uw gedragingen en mogelijk zelfs erfelijke eigenschappen!

archetypen wordpress
Welke archetypes passen dit moment bij u..? Welke archetypes kunnen u helpen bij uw ontwikkeling…?

 

Het ‘lopen’ van uw archetypen over de Deeper Discovery mat, heeft menigeen niet onberoerd gelaten en tot diepe(r) inzichten geleid!

 

Het geeft u een vollediger inzicht waardoor uw zelfbewustzijn groeit. Daarmee kunt u ook uw professionele ontwikkeling (beter) sturen en het contact met anderen effectiever maken.

Inzicht in uw gedragsvoorkeuren geeft u namelijk ook inzicht in uw interactie met anderen.

 

Deeper Discovery kan daardoor ondersteunen bij o.a. talentontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, het is motiverend en vergroot productiviteit en flexibiliteit in uw organisatie. Zowel op individueel niveau als in teamverband.

In teamverband is een combinatie van Deeper Discovery en Deep Democracy een zeer waardevol duo dat het team verder kan brengen en een echte verdiepingsslag maakt.

Het start met de persoonlijke inzichten op archetype-niveau, waarbij tegelijkertijd het principe van rolfluïditeit in Deep Democracy wordt toegepast.

Draijer Management bespreekt graag met u uw wensen en situatie om een zo passend mogelijk aanbod te kunnen doen.

U kunt hier het filmpje over Deeper Discovery bekijken op YouTube.

14-6-2015 10-30-55

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *