Draijer Management ben ik: Thea Draijer.

Na 35 jaar werkervaring heb ik:

  • veel (proces-)managementervaring
  • fascinatie voor gedrag en het effect ervan
  • vertrouwen in de wijsheid van teams
  • brede kennis op organisatorisch en psychologisch vakgebied
  • plezier in begeleiden én ‘hands on’

 

… en meer dan ooit de behoefte dat het ertoe doet wat ik doe.

Ik draai niet om de dingen heen, ik zeg wat gezegd moet worden, ben zorgvuldig tegenover anderen en houd het resultaat voor ogen.

Mijn drive is het samenwerken / samenleven zoveel aangenamer te maken dan dat het nu voor velen is. Mensen die goed in hun vel zitten, werken beter samen en bereiken meer hun doel(en).

Samenwerken en samenleven waar diversiteit kracht is en geen bedreiging. Waar verschillen gebruikt worden en waar je je aanpast zonder jezelf te verliezen.

Waar ik werk ben ik betrokken en tegelijkertijd onafhankelijk.

Na ruim 25 jaar ondernemen binnen de overheid in veel verschillende functies, ben ik in 2008 gestart met Draijer Management. Ik werk zowel in profit als non-profit, waarbij ik in de non-profit extra gemotiveerd ben om meer ondernemerschap in  te brengen.

Wat ik met Draijer Management voor u kan betekenen, leest u hier.

Een persoonlijk gesprek is de beste manier om te kijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen. Ik nodig u van harte uit daarvoor een afspraak te maken.

U kunt contact opnemen via 06-50912340 of thea@draijermanagement.nl

Bent u geïnteresseerd in de ontwikkelingen en denkbeelden van mij? Daarvan kunt u op de hoogte blijven door via

twitter-bird-light-bgs

en  linkedin

te ‘volgen’.

Privacy wetgeving

Draijer Management verzamelt geen gegevens van opdrachtgevers of andere geïnteresseerden. Alleen gegevens die nodig zijn voor het uitvoeren van opdrachten worden verwerkt.

U leest hierover meer in de privacyverklaring.

 

Deep Democracy

In mijn zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en daarmee professionele groei, ben ik ontzettend blij dat ik Deep Democracy heb gevonden!

Deep Democracy geeft taal en structuur aan wat voor mij deels al zo vanzelfsprekend was.

Deep Democracy is een zienswijze en methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Zonder te polderen en zonder conflicten weg te poetsen. Verbindend en participatief leiderschap.

bron: Academie voor Organisatiecultuur

Werken met Deep Democracy geeft – binnen heldere kaders – volledige ruimte en vertrouwen aan het team. Alles wat in het team is mag er zijn en wordt gebruikt. Wat in de loop van de tijd onder water is verdwenen, wordt weer in het groepsbewuste gebracht. Alleen dáár kan het opgelost worden.

Ik ben ervan overtuigd dat het helpt teams gezond te maken én te houden. Wanneer teams leren om ook zelf deze methode in hun werk toe te passen, kan het team boven zichzelf uitgroeien.

Graag verken ik wat deze methode aan waarde in uw team kan toevoegen!

Genieten van level 2&3 in Griekenland. Leren en geïnspireerd worden; met Deep Democracy voel ik mij als een vis in het water!

Gecertificeerd voor level 1, 2, 3 en 4.